Opplev Abu Dhabis fantastiske konstruksjoner

Opplev Abu Dhabis fantastiske konstruksjoner

I de siste tiårene har Abu Dhabi, hovedstaden i De forente arabiske emirater, blitt ansett som det mest spennende området arkitektonisk design i vår tid. Med en fantastisk skyline med noen av verdens høyeste skyskrapere og nyskapende bygninger som skyver grensene for arkitektonisk fantasi som aldri før, er det lett å se hvorfor. Abu Dhabi er blandt annnet kjent for den første sirkulære skyskraperen, den første bygningen som går over 300 meter og den første strukturen med 30 etasjer over bakken. Alle disse fantasktiske og nyskapende kontruksjonene finner du i denne perlen i Midtøsten.

Det er ikke den rimligste feiedestinasjonen men er du interessert i nyskapende konstruksjoner og arkitektur er det vel verdt å investere i en uforglemmmelig opplevelse. Å låne litt ekstra penger her centum kan være vel verdt det spørr du meg.

Vi skal se på noen av de mest spennende konstruksjoner her og begynner med Emirates Palace Hotel.

Denne konstuksjonen har hele 114 domer som er på en 80 meters høyde hver.

Hotellet har 394 rom hvr av 92 av de er suiter og 22 residens suiter.

Den spenner seg over 1.3 kilometer inkludert egen sandstrand for hotellets gjester.

Mannen bak arkitekturen heter John Elliot, en britisk arkitekt som startet konstuksjonen i 2001 g ble ferdig 4 år etter.

For et så giganstisk prosjekt er det imponerende at det tok så kort tid. Ett eventyr slott som bare må oppleves for øyet.

For å vite mer om fasilitetene kan dulese mer på Wikipedia.

Er skyskrapere mer interessant , har Abu Dhabi noe av de mest spektakulære konstruksjoner du noengang vil oppleve.

En av de mest kjent er nok Etihad Towers som består av hele 5 ragende tårn, hvor tårn 2 er på fantastiske 305 meter høyt!

Alle tårnene ble ferdigstilt i 2010 men alle fasiliteter var ikke åpnet før 2012 og er en kombinasjon a forretningsbygg, hoteller og fantastiske restauranter. Etihad Towers er en feriedestinasjon for seg selv som byr på flotte opplevelser og ikke minst en utrolig utsikt utover Abu Dhabi.

Forutenom spektakulære hotell og forretningsbygg har de også en rekke kulturelle konstuksjoner som heller ikke har mangel på luksus og overdådighet. Sheikh Zayed Grand Mosque er ett godt eksempel på dette.

Mer enn 3000 arbeidere og 38 entreprenørvirksomheter samarbeidet for å få dette bygget på plass.

Kuppelformat og gulv konstruksjoner er inspirert av Badshahi- moskeen og av persiske,mughal og mauriske stiler som er konstruert

i naturlige materialer som marmor, gull, krystaller og keramikk. religiøs eller ikke , man blir overveldet av det detaljerte og nøysomme arbeidet gjort i denne gigantiske konstuksjonen

Det er en av de mest ærverdige monumentene til islam, og er den tredje største moskeen i verden.

Gratis omvisninger foregår hver dag utenom fredager.

Det er selvølgelig langt flere byggverk vi kunne nevnt her og du kunne brukt flere år på å besøkt alle flotte og nyskapende konstruksjoner i Abu Dhabi.

Denne artikkelen har forhåpenligvis inspirert til reiselyst og oppleve Midtøstens arkitektur mekka.