Fornyet liv med minihus!

Fornyet liv med minihus!

Interessen for disse små, praktiske minihusene har såvidt krysset Atlanterhavet og over til Norge. Selve konseptet kommer fra Amerika bedre kjent som “Tiny” eller “Small house movement”. Du har kanskje allerede latt deg fascinere av de flere programmene på tv hvor det bygges små hjem for både studenter, barnefamilier og kjærestepar. Selve ideen blir ikke mindre attraktiv med tanke på at man kan sette den på hjul og reise verden rundt. Undersøkelser viser at størrelsen på hus har blitt atskillelig større siden sent på 1970-tallet fram til idag. Samtidig som flere har penger å rutte med viser verden også et behov for å bruke midler og ressurser i naturen på en mye mer bevisst måte. Ønsket om mindre, praktiske hjem vokser og har nådd vår alles interesse. Med tanke på at det per idag bor 80% av Norges befolkning i urbane strøk og at å bo oppå hverandre i blokker er energiøkonomisk riktig for framtida så har Ola og Kari Nordmann et valg!

Mikro- eller minihus

Det er flere fordeler ved å velge et mini- eller mikrohus ifølge sivilarkitekt Kirsti Sveindal. Sett vekk fra at vi reduserer kostnadene betraktelig og støtter et grønnere miljø kan vi også påkoste oss en mer luksuriøs fritid. smarte løsninger som godt utbytte av arealet kan utgjøre mye i et minihus samt som lys, god høyde under taket og lure oppbevaringsplasser. Selv har hun startet konseptet i Haugesund og kan tilby mikrohus på under 20 kvadratmeter til minihus på 100 kvadratmeter. Mikrohusene løftes på plass i et stykke, og så langt kan du finne utgaven ved et landskapshotell på Karmøy! De minste er også ideelle som hybel eller for eksempel et gjestehus i hagen. Et minihus som står på påler koster gjerne litt mindre sammenlignet med et på hjul, men ønsker du se verden er det et attraktivt valg å kunne parkere boligen på hjul. Unge som ønsker en start på boligmarkedet eller voksne som søker et økonomisk pust i bakken har mye å hente ut fra konseptet. På tross av at du tar et oppgjør med en vant og gammel livsstil så har du livet til gode med et fleksibelt bittelite hus.

Realiser feriehuset på Hawaii!

Det aller nyeste innen små hus er de såkalte tretopphusene. Har du gått og drømt om å investere i feriebolig i utlandet kan du realisere drømmen også på budsjett! Har du planer om å kjøpe hus i utlandet hvorfor ikke kjøpe et stykke land på Hawaii? Her kan du finne tomter midt inne i vakker, grønt terreng til minimum 8000 Dollar! Å bygge et såkalt tretopphus eller hus oppe mellom trærne er en attraktiv mulighet for den som ønsker bolig i utlandet. Gjør som Kristie Wolfe og gjør drømmen til realitet, og bygg et tretopphus 15 x 15 meter av bambus på Hawaii. Realiser drømmen med et boliglån hos Sambla! Du trenger et par aggregat for strømmen. Spar også vann i ditt nye tretopphus ved å koble en vask av f.eks. stein over toalettet. Når du flusher så vil du kunne rengjøre hendene før vannet trekker videre ned og skyller ut avfall i toalettet.