5 trender som vil prege arkitekturen i 2022

5 trender som vil prege arkitekturen i 2022

Den kommende arkitekturen vil ble enda mer global, økologisk og inkluderende: åpne områder, naturlige materialer, enkle linjer og innredning som oppmuntrer til avslapning, er noen av funksjonene som kommer til å forme arkitekturen i 2022. Her er de 5 trendene som vil forme 2022:

1. Åpne arealer:

I flere år har åpne områder vunnet sin plass på kontorer og i hjem. Konseptet med åpne rom ønsker å gi en forbedret flyt mellom rom, og å forbedre bruken av dem. Samtidig vil det på kontorer gi økt kommunikasjonsflyt og interaksjon mellom de forskjellige avdelingene.

Når det gjelder bærekraftsfordeler, vil åpne rom maksimere innslipp av naturlig lys, slik at man vil trenge mindre elektrisitet.

2. Større kjøkken

Prognosene peker på at kjøkken blir større i årene som kommer, og at de vil være i hjertet av hjemmet. Faktisk blir det stadig hyppigere å se kjøkken med en kjøkkenøy, og hvor innredning og materialer er nøye utvalgt.

3. Badet vil bli viktigere

Badet kommer til å bli et avslappende rom takket være de nye fargetrendene der grå, beige eller pastellfarger vil dominere. Naturmaterialer blir relevante i dette rommet: tilbehør i bambus og forskjellige tresorter, benkeplater og dekor i naturstein vil omstrukturere badene våre.

Og det vil bli økt fokus på å kombinere praktikalitet og design.

Runde speil og myk belysning, bidrar til å gjøre dette rommet til et avslappende oppholdsrom. Originalitet i basiselementer som servanter og toaletter vil være trendy.

4 Belyste flater

Mer lys vil bli verdsatt av huseiere, arkitekter og interiørdesignere: både i nybygg og renoveringsprosjekter. Derfor vil man gi vinduer mer relevans og øke størrelsen på vinduer for å oppnå mer lys i hjemmet.

Som en konsekvens av dette vil man se en forbedring i isolasjonen: både i kvalitet og størrelse, så vel som kledningen på boliger og bygninger. Det vil også bli økt bruk av førsteklasses materialer, som skal isolere oss fra både varme og kulde gjennom sommer og vinter. Derfor vil anvendelsen av naturstein bli veldig populært for dette formålet.

5. Nøye utvalgte gulv og vegger

Mangfoldet blir mer populært for vegger og gulv: teksturvariasjon og fargemangfold, keramikk som ligner tre, polert sement og naturstein vil være de fremste eksemplene på dette. Bruken av ryetepper på gulv vil også være populært.

Naturlige materialer, i tillegg til å være mer bærekraftig, bidrar også til å oppnå den avslappende atmosfæren vi ønsker i hjemmene våre.