Få et billigere bad med rett konstruksjon

Få et billigere bad med rett konstruksjon

Ettersom årene går, blir det flere og flere boliger som har behov for oppussing. Oppussing er noe som opptar oss mennesker mye, og de seneste årene har temaet blitt mer utbredt, og oppussing forekommer oftere enn tidligere. Dette har antakelig sammenheng med all informasjonen vi har tilgjengelig via internett, hvor vi har tilgang til alt fra produkter til gjør-det-selv videoer. Vi mennesker har kort sagt blitt vår egen håndverker. Allikevel er det enkelte rom hvor man både må og bør benytte håndverker. Dette gjelder i aller høyeste grad badet, som er et svært krevende rom for oppussing.

Planlegging av oppussing

Det å pusse opp sammen kan være både en glede, og en prøvelse. Det er lett å være urealistisk i planleggingsprosessen, og tenke at noe vil ta vesentlig kortere tid enn det faktisk ender opp med å gjøre. I tillegg er det lett å overvurdere egne ferdigheter. Det kan være greit å rådføre seg med fagfolk før man går i gang, samt å være klar over hva man faktisk bør engasjere håndverker til. For eksempel er det visse dokumentasjonskrav ved oppussing av bad, som innebærer at enkelte deler av jobben må være gjort av fagpersonell. Dette for å forhindre brann med mer. Er man realistisk med tanke på hva man selv får til, og bruker håndverker på resten, er man et godt steg på veien.

Oppussing av bad

Som nevnt innledningsvis er oppussing av bad kanskje det mest krevende rommet. Dette som følge av alle de forskjellige elementene, alt fra fliser og varmekabler til servant og kran. Det man bør være klar over når det gjelder oppussing av bad, er at man kan komme langt på egenhånd, og enkelt heve inntrykket av badet ved kun å skifte ut enkelte elementer. For eksempel kan man heve standarden vesentlig på sitt eksisterende bad ved kun å skifte ut servant og speil. Mange bad har slitt servant som ser lite innbydende ut. Skifter du ut denne, samtidig som du bytter ut speil (med eller uten skap i bakkant), er mye gjort. baderomsmøbler generelt kan heve inntrykket.