Taj Mahal – ett av verdens største arkitektoniske mesterverk

Taj Mahal – ett av verdens største arkitektoniske mesterverk

Taj Mahal er i sannhet et virkelig utrolig skue for øyet. Dette arkitektoniske mesterverket er å finne i den indiske byen Agra. Bygget er ansett som ett av de største arkitektoniske prestasjoner gjennom menneskets tidsalder. Hvert år strømmer det til mellom 4-6 millioner besøkende fra alle verdens hjørner.

Flesteparten av de besøkende er indere

Merkelig nok er flesteparten av de besøkende ikke utenlandske turister, men indere selv. Bygget står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og det er uttrykt sterk bekymring om i hvor stor grad denne horden av besøkende er med på å ødelegge området. Det er likevel høyst forståelig at både indere og utenlandske tilreisende ønsker å se dette praktbygget med dets tilhørende park og kanaler. Har du tenkt å ta bilen når du besøker Taj Mahal, bør du besøke nettsiden til https://www.worksystem.no som forhandler alt du trenger til bilen. Dette er i sannhet en av landets virkelig store skatter, og inderne er forståelig nok veldig stolte av det.

Hvorfor ble Taj Mahal bygget?

Historien sier at det var keiser Shah Jahan Taj som bygget Taj Mahal til ære for hans tredje kone, prinsesse Mumtaz Mahal, som døde i år 1632. Hun var på det tidspunktet gravid med parets 14. barn, og dette var noe som keiseren aldri helt kom over. Derfor brukte han all sin energi på å planlegge og skape den vakreste gaven til henne som han kunne tenke seg, og byggingen av Taj Mahal begynte på sørbredden av elven Yamuna.

Med et øye for detaljer

Det skulle ta mer enn ti år med arbeidskraften fra 20,000 arbeidere før bygget var ferdigstilt. Byggets utrolig vakre interiør er i seg selv et virkelig vakkert skue. Hvit marmorstein innlagt med blomsterdetaljer som er utskåret fra kostbare edelstener setter prikken på i-en. På enkelte plasser i bygget er det skåret inn små åpninger i veggene, slik at de besøkende får innsikt til det neste kammeret.